Blogi

Luettavaa Vainion perheestä suomeksi ja ruotsiksi

Suomen Silta-lehdestä eli ulkosuomalaisten äänenkannattajasta kävivät Anneli ja Ilpo joulukuussa meillä tekemässä haastattelun. Artikkelit on luettavissa molemmilla kotimaisilla kielillä. Huomioitavaa on myös eri kuvat artikkeleiden välillä, vaikka teksti onkin luonnollisesti sama.

Haastattelu oli varsin mukava tuokio ja saatiinhan siinä vähän pyörillekin palstatilaa. Muilta osin kuulumiset ovat tärkeimmiltä osiltaan uuden, oman asunnon suunnalta. Ostettiin seitkytlukulaisesta « Immeuble Standing »-tyyppisestä talosta 107 neliötä upeilla massiviipuusisärakenteilla ja isoilla ikkunoilla, autopaikka alakerran tallista ja iso kellaritila (viineille ei kuitenkaan enää ole tilaa, kun kaikki romut vievät kaiken) ja mukaan kuuluu vielä talonmieskin ja tällä kertaa se en enää ole minä. Tiedoksi vielä sukulaisille, ettei tulla haravoita ja suksia hakemaan, niin paljoa tilaa ei sentään ole… Muutamia päiviä ollaan nyt asuttu keskellä laatikoita ja vanha asunto on luovutettu pois. Välimatkaa entiseen kämppään tulee noin kilometrin verran, joten koulualueet eivät siten vaihdu.

Fafa täytti juuri yhdeksän vuotta ja Fifi ensi kuussa kuusi ja siirtyy ensi vuodeksi isosiskon kanssa samaan kouluun. Miialla on juuri kielikurssi lopussa ja ranska alkaa olla hyvin hallussa koko perheellä. Kevään ekat Ranulandia-vierailut alkavat kuukauden päästä, kun isäni saapuu äitinsä kanssa! Ja luit oikein, siis isäni saapuu äitinsä kanssa. Aikamoinen vierailu tulossa ja toivottavasti itsekin joskus pystyisi samaan. Sitten kesäkuussa tulee serkkuni Markus perheineen ja yhdistetään siihen pieni Pariisin visiitti, kun Adelekin kerran tulee silloin kaupunkiin ja meillä on liputkin. Huomioitavaa on myös se, että meillä on ovet auki halukkaille vierailijoille ja nyt on hieman enemmän ja järkevämmin järjesteltävää tilaa.

Heinäkuussa sitten Suomeen, jos meillä vaan on silloin tarpeeksi pyöriä myytynä, että saadaan maalaukseen, lattiaan ja sähkötauluun laitetut kyhnyt riittämään myös lentolippuihin. Ja toki laitamme oman kämppämme vaihtoon eli jos haluatte tulla tänne heinäkuussa ja suorittaa asunnonvaihdon jollekin ajalle, niin ottakaa yhteyttä. Täällähän pelataan myös potkupalloa Euroopan tasolla ja Atlantin aallot sekä viinialueet ovat molemmat tässä vieressä, joskin eri suunnilla.

Alla olevien linkkien kautta pääset tutustumaan em. artikkeleihin.

Perhe_Vainio

Suomeksi: Vainiot_Bordeaux-suomi

Perhe_Vainio_se

Et samma på svenska: Vainiot_Bordeaux-ruotsi

 

Terveisin,

Nibbe